Jadłospis

Posiłki dostarcza firma cateringowa „Marianna”

ŚniadanieII ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek
10.11
Wtorek
11.11
WOLNE
Środapłatki jaglane z mlekiem250gmarchewkapomidorowa z ryżem250mlpieczywo pszenne z masłem25g
12.11pieczywo pszenne i żytnie z masłem40gAlergeny9szynka drobiowa10g
szynka wp10gmakaron z serem i polewą jogurtowo-truskawkową180gmix warzyw
twarożek ze szczypiorkiem10gkompot200mlciasto drożdżowe35g
mix warzywherbata owocowa200ml
herbata200ml
Alergeny1.7Alergeny1.7Alergeny1,3,7
Czwartekkakao200mlowocogórkowa250mlpieczywo żytnie z masłem25g
13.11pieczywo pszenne i żytnie z masłem40gAlergeny9szynka drobiowa10g
schab pieczony (wyrób własny)10gpieczone udko z kurczaka70gmix warzyw
pasta z jajka ze szczypiorkiem15gryż jaśminowy70ggalaretka100g
mix warzywtzatziki50gherbata owocowa200ml
herbata200mlkompot200ml
Alergeny1,3,7Alergeny1Alergeny1.7
PiątekSTÓŁ SZWEDZKIsok tłoczonyżurek z jajkiem250mlpieczywo pszenne z masłem25g
14.11pieczywo pszenne i żytnie, masłoAlergeny1,3,9szynka drobiowa10g
szynka wp, szynka drobiowamiruna w panko70gmix warzyw
twarożek z miodem, ser żółtyziemniaki120gwafelek ryżowy15g
sałata, ogórek, paprykasurówka z merchewki i pora50gherbata owocowa200ml
herbatakompot200ml
Alergeny1.7Alergeny1,3,4Alergeny1.7

* W przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem.

* Posiłki przygotowywane przez firmę Catering Marianna spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku.

* Alergeny: 1-Gluten, 2-Skorupiaki, 3-Jaja, 4-Ryby, 5-Orzeszki ziemne, 6-Soja, 7-Mleko, 8-Orzechy, 9-Seler, 10-Gorczyca, 11-Sezam, 12-Dwutlenek siarki